Otočni sabor - Podružnica Šibensko-kninske županije

20.02.2019.

Priopćenje povodu prosvjeda Kaprijana i Žirjana u svojoj borbi za boljom i kvalitetnijom povezanošću

Otočni Sabor podržava i daje potporu mještanima otoka Kaprija i Žirja u svojoj borbi za boljom i kvalitetnijom povezanošću sa svojim središtem Gradom Šibenikom.
Otočni Sabor traži da se provodi koncesijski ugovor na državnoj brzobrodskoj liniji 9502 Žirje - Kaprije - Šibenik i da Grad Šibenik provodi čl. 10 i čl. 14 Zakona o otocima.
Temeljem navedenih članka iz Zakona o otocima u kojima su navedeni otoci proglašeni otocima sa specifičnim položajem i otočno prioritetno područje očekujemo od nadležne JLS u ovom slučaju Grada Šibenika i Agencije za obalni linijski pomorski promet da provode Zakon o otocima svaka iz svog dijela.
Očekujemo da nadležna ministarstva za provedbu Zakona o otocima i Zakona o obalnom linijskom prometu reagiraju u vezi provedbe istih i da osiguraju njihove provedbe i tako kvalitetu života otočana jer su isti Zakoni zato i doneseni.
Smatramo da rješavanje problema koji nastaju i zbog kojih Kaprijani i Žirjani dižu svoj glas mora biti jedan od primjera kroz koji će se vidjeti aktivnosti nadležnih i odnos prema kvalitetnoj povezanosti otoka s kopnom i adekvatnim brodovima za navedeno plovno područje, nastavno na izradu "Nacionalnog plana razvoja obalnog linijskog pomorskog prometa"
Otočni Sabor očekuje promptnu reakciju nadležnih tijela u ovom slučaju.

Partneri

Članstva

Otoci

opširnije...