Otvoreno je savjetovanje o Nacrtu prijedloga Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja naknade troškova prijevoza vode vodonoscem i/ili autocisternom i razlike do pune cijene vode

01.06.2019.

156 dana od stupanja na snagu Zakona o otocima.
Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU ostalo je još 24 dana do donošenja pravilnika za normalno i cjelovitu primjenu Zakona o otocima.
Otočanima ne treba olakšati život, otočanima treba jednakost šansi, mogućnost da svoj život na otoku razvijaju na način kao da su na kopnu. Život na otoku, rođenjem ili odabirom, ne smije biti prepreka razvoju težnji koje suvremeni čovjek ima.

Ovim Pravilnikom propisuje se način ostvarivanja naknade troškova prijevoza vode vodonoscem i/ili autocisternom, način određivanja stvarne cijene vode, te način podmirenja naknade Isporučiteljima vodne usluge koji vodonoscem i/ili autocisternom opskrbljuju vodom za ljudsku potrošnju otočane, stanovnike otočnih naselja ili dijelova otočnih naselja koja nisu priključena na sustav javne vodoopskrbe, kao i uvjete i način ostvarivanja prava na potporu fizičkim i pravnim osobama, koje obavljaju gospodarsku djelatnost u otočnim naseljima ili dijelovima naselja koja nisu priključena na sustav javne vodoopskrbe.

https://esavjetovanja.gov.hr/Econ/MainScreen?EntityId=11007

Savjetovanje je otvoreno do: 16.6.2019.

Partneri

Članstva

Otoci

opširnije...