Razvojna perspektiva Jadrana

23.04.2014.

U susret izborima za Europski parlament, a s ciljem približavanja europskih politika građanima Udruga Otočni sabor i GONG u Preku su organizirali tribinu o razvojnim perspektivama Jadrana.

Na tribini su sudjelovali: Denis Barić, predsjednik Otočnog sabora, Toni Vidan, član Europskog gospodarskog socijalnog odbora i član Upravnog odbora Zelene akcije,prof. dr. sc. Alen Soldo, stručnjak za ribarstvo, Sveučilište u Splitu i Jelena Berković iz GONG-a.
Ugledni stručnjak za ribarstvo prof. dr. Alen Soldo naveo je niz konkretnih primjera kako našu administraciju nije ni najmanje briga za Jadransko more. Tako je naveo nedavni primjer kada se u Splitu potpisivao i dogovarao broj ribolovnih dana za plivaričare. U trenutku dok su sve mediteranske zemlje bile za okruglim stolom, samo jedna delegacija u tom trenutku nije bila za stolom. Pogođate koja, Hrvatska. Oni su sjedili vani i pili kavu i onda potpisali umjesto dosdašnjih 330 dana 180 ribolovnih dana. Poslije su govorili da je za to kriva Europska unija. A istodbno su Albanci i Crnogorci to odbili i ostali pri svome.
Poruke građana i stručnjaka s ove tribine utjecat će na očekivanja Platforme 112 – koalicije udruga za vladavinu prava prema kandidatima na izborima za Europski parlament i bit će uključena u pitanja na sučeljavanju kandidata koje se planira organizirati 19. svibnja u Zagrebu.

Partneri

Članstva

Otoci

opširnije...