Viječe Otočnog Sabora podržava odluku Nacionalnog stožera civilne zaštite o mjerama ograničenja javnog prijevoza u linijskom obalnom prometu radi ograničenja i kontrole migracije prema otocima.

21.03.2020.

Molimo, Nacionalni stožer civilne zaštite i županijske stožere da vode računa o provedbi iste i o otocima koji su proglašeni otoci s specifičnim položajem.

Zašto to tražimo? Na nekim malim otocima postoji problem što u ovom periodu godine nema dućana i samo snabdijevanje otočana, koje je mahom starije životne dobi dolazi do još većeg problema. Molimo stožere da se za te otoke posebno organiziraju i donesu plan opskrbe.
Temeljem provedbe navedene odluke otok Silba ostaje bez brzobrodske linije, a već od ranije zbog radova na rivi ograničeni su sa trajektnim linijama koje se održavaju svakih 15 dana, ako udovoljavaju vremenski uvjeti. Molimo stožer civilne zaštite Zadarske županije i stožer civilne zaštite Grada Zadra da donesu plan opskrbe otoka Silbe temeljem donesene odluke od Nacionalnog stožera civilne zaštite, jer ipak sad otočani Silbe dolaze malo u drugačiji specifični položaj nego do stupanja navedene odluke.
Viječe Otočnog Sabora moli Nacionalni stožer civilne zaštite i sve niže stožere civilne zaštite da zaštite otočno stanovništvo sa kontrolama provedbe navedene odluke. Pozivamo sve da se strogo drže pravila propisanih od Nacionalnog stožera civilne zaštite jer samo tako će zaštititi sebe i sve oko sebe i budimo odgovorni jedni prema drugima.

Partneri

Članstva

Otoci

opširnije...