Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU krenulo je sa predstavljanjem Nacionalnog plana razvoja otoka

25.08.2021.

Što otočani mogu očekivati??????

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU krenulo je sa predstavljanjem Nacionalnog plana razvoja otoka koji je dio Nacionalne razvojne strategije u upravnom području razvoja otoka.
Vlada Republike Hrvatske, na prijedlog Ministarstva regionalnog, donosi Nacionalni plan razvoja otoka koji se donosi za razdoblje od sedam godina.
Nažalost, Nacionalni plan razvoja otoka Vlada Republike Hrvatske, na prijedlog Ministarstva regionalnog razvoja trebala je donijeti do 31.12.2020.
Otočni sabor, a tako i sve otočane zanima koji projekti ulaze u Nacionalni plan navedenim programskim područjima iz čl:25 Zakona o otocima. Što, otočani mogu očekivati u sedmo godišnjem financijskom razdoblju, koja su i kolika sredstva će doći na otoke, a posebno na otoke proglašenim specifičnim područjem. Zanima nas također koliko su otočni koordinatori unijeli projekata u središnji registar projekata, ako znamo da otočni koordinatori obavljanju poslove organiziranja, pokretanja i koordiniranja planova i projekata važnih za održivi razvoj otoka.
Otočni sabor očekuje javno objavljivanje uvrštenih projekata u Nacionalnu razvojnu strategiju za otoke. Vlada Republike Hrvatske Nacionalnu razvojnu strategiju dostavljaju na uvid Europskoj komisiji. Što se nalazi u strategiji to će se i moći financirati iz odobrenih sredstava Republici Hrvatskoj od strane EU za sljedeće financijsko razdoblje.

Partneri

Članstva

Otoci

opširnije...