Aktualno

17.02.2021. Otočni sabor uputio pismo Ministarstvu regionalnog razvoja i EU fondova

Odluka Hrvatske pošte da više ne isporučuje poštanske pakete teže od 2 kg na neke otoke, a posebno smo zabrinuti za otoke sa specifičnim područjem.

07.02.2021. Danas nas je napustio Ante Mrvica, član Otočnog Sabora, duša splitske luke i napose otočanin

Danas nas je napustio Ante Mrvica, u Žirju poznatiji kao Ante Pokladov

16.01.2021. Sretan 20 rođendan članovima Otočnog Sabora, posebno samim osnivačima

Na današnji dan 16. 01. 2001 na inicijativu pok. Zlatka Sorića osnovan je Otočni Sabor - udruga za razvitak hrvatskih otoka.

29.07.2020. Otvoreno pismo

Viječe Otočnog Sabora - udruge za razvitak hrvatskih otoka donijelo je odluku da se obrati otvorenim pismom Vladi Republike Hrvatske i Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU temeljem osiguranih sredstava iz financijskog razdoblja 2021 – 2027, odnosno proračuna EU za idućih sedam godina

26.04.2020. Prijedlog moratorija za sezonske cjene karata

Dana 24.04.2020. godine Vijeće Otočnog Sabora održalo je on-line svoju sjednicu na kojoj su donijeli prijedlog za Vladu RH, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture i Agenciju za obalni linijski pomorski promet da se u obalnom linijskom pomorskom prometu odgodi sa donošenjem sezonskog cjenika na svim trajektnim, brodskim i katamaranskim linijama za građane Republike Hrvatske.

25.03.2020. Zaštitimo naše otočane i otoke od COVID-19

Otočni Sabor se zahvaljuje Nacionalnom stožeru civilne zaštite i Agenciji za obalni linijski pomorski promet što u ovoj kriznoj situaciji nisu ni jedan otok ostavili ne povezanim s kopnom zbog snabdijevanja.

21.03.2020. Viječe Otočnog Sabora podržava odluku Nacionalnog stožera civilne zaštite o mjerama ograničenja javnog prijevoza u linijskom obalnom prometu radi ograničenja i kontrole migracije prema otocima.

Molimo, Nacionalni stožer civilne zaštite i županijske stožere da vode računa o provedbi iste i o otocima koji su proglašeni otoci s specifičnim položajem.

28.08.2019. Nema odgovora na pismo Otočnog Sabora

Nažalost Otočni Sabor je ostao zakinut za odgovorom od predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika Sabora Republike Hrvatske poslanog 26.06.2019 na temu kršenja Zakona o otocima. Od vremena poslanog pisma nažalost ništa se nije promijenilo osim smjene na vrhu ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

28.08.2019. Prijedlog novih izmjena Zakona o prijevozu u linijskom i povremenom obalnom pomorskom prometu koji je trenutno na javnoj raspravi na e-Savjetovanju

Ljeto još traje i svi smo zaokupljeni kupanjem, odmorom, zaradom za preživi ti zimu na otoku, dok drugi (vlast) kroz ljetne dane guraju razne prijedloge Zakona na javnu raspravu koji će u veliko utjecati na naš način života na otoku.