Aktualno

26.01.2023. Zaključci sa tiskovne u Glini na temu dostupnosti zdravstvene zaštite na ruralnim područjima i otocima

Danas, 24. siječnja 2023. u Hrvatskom domu u Glini održana je konferencija za medije Inicijative za dostupnost zdravstvene zaštite u ruralnim područjima i na otocima.

24.01.2023. Tiskovna u Glini na temu dostupnosti zdravstvene zaštite na ruralnim područjima i otocima

Mislimo da bi trebalo probudit ministra zdravstva i pod hitno nešto napraviti po potanju zdravstvene zaštite na malim otocima, ako znamo da u zimskom periodu budu odsječeni od kopna i doktora po nekoliko dana. Ljudski život je neprocjenjiv i kao takvim trebamo se prema njemu odnositi s poštovanjem, a ne u njemu gledati samo potrebu za glasom na nekim od izbora. Ministar je najavio da početkom veljače dolazi do isporuke prvog broda za hitnu medicinsku skrb, koji će biti stacioniran u Zadru. Brodom bi trebali upravljati djelatnici Lučke kapetanije Zadar, zato ovom prilikom postavljamo pitanje ministru Berošu: da li će uz posadu lučke kapetanije na brodu tijekom isplovljenja iz Zadra na hitnu intervenciju biti i tim hitne medicinske pomoći ili će biti sve po starom samo drugo plovilo???????

23.01.2023. Obala i more, 100% slobodno, 100% naše!

Ne damo našu obalu i more Povucite Zakon iz saborske procedure! Prosvjed na Markovom trgu u Zagrebu u četvrtak, 02.02.2023 u 12:00 sati. INICIJATIVA JAVNO JE DOBRO

01.12.2022. Da li smo prevareni!!!!!!

Da li je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture prebacilo odgovornost oko mogućeg razvlaštenja privatnog vlasništva u interesu investitora iz Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama, na Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i držane imovine.

26.11.2022. Otvoreno pismo

Viječe Otočnog Sabora - udruge za razvitak hrvatskih otoka donijelo je odluku da se obrati otvorenim pismom povodom javne rasprave na e-savjetovanju prijedloga Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama.

24.11.2022. Onemogućeno normalno komentiranje na e-savjetovanju Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama

Tražimo poštivanje Kodeksa savjetovanja sa zainteresiranom javnošću u postupcima donošenja zakona, drugih propisa i akata

22.08.2022. Reakcija na prijedlog Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama od 19.07.2022

Ovakav prijedlog bi puštač probnog balona trebao povući – ispuhati balon, prije nego što dođe do puknuća balona.

22.04.2022. Reakcija na poskupljenje prijevoza u obalnom linijskom prometu

Vijeće Otočnog Sabora, temeljem zadnjeg poskupljenja tj. dizanja cijena, od strane Agencije za obalni linijski pomorski promet, na zahtjev brodara, smatra da su novi cjenici u suprotnosti sa Zakonom o prijevozu u linijskom povremenom obalnom pomorskom prometu.

20.02.2022. Novi Zakon o prijevozu u linijskom i povremenom obalnom pomorskom prometu

Stupio je na snagu, osmi dan od objave u Narodnim novinama i očekujemo korekcije otočkih cijena.