Aktualno

14.06.2017. Otočni sabor – udruga za razvitak hrvatskih otoka obraća se svekolikoj hrvatskoj javnosti i državnim institucijama povodom donošenja Zakona o koncesijama u Hrvatskom Saboru

Rasprava u Hrvatskom Saboru na Zakon o koncesijama je pokazala da je povod donošenja navedenog Zakona usklađivanje sa EU direktivama. Pitamo se zašto svi drugi zakoni u Republici Hrvatskoj nemaju isti tretman kod usklađivanja sa EU direktivama, a posebno oni od kojih bi imali najviše koristi građani Republike Hrvatske.

08.06.2017. Dana, 08. lipnja 2017. godine, u Grohotama na otoku Šolti, održana je sjednica Vijeća Otočnog sabora.

Na sjednici se raspravljalo o izmjenama Zakona o otocima (izvještaj predstavnika Otočnog Sabora u radnoj skupini), provedbi u praksi Zakona o prijevozu u linijskom i povremenom obalnom pomorskom prometu, o Zakonu o koncesijama koji na dnevnom redu sjednice Hrvatskog sabora (drugo njegovo čitanje), izvještaju o radu Otočnog sabora za 2016 i pripremi godišnjeg Sabora Otočnog sabora.

26.04.2017. Priopčenje povodom koncesije za plažu "Zlatni rat" na otoku Braču

Otočni sabor – udruga za razvitak hrvatskih otoka obraća se svekolikoj hrvatskoj javnosti i državnim institucijama povodom događanja oko dodjele koncesije za “Zlatni rat“ na otoku Braču. Otočni sabor daje podršku stanovnicima otoka Brača oko borbe za plažu „Zlatni rat“.

26.04.2017. Pismo Otočnog sabora Ministarstvu zdravstva povodu kvalitetnije zdrastvene skrbi

Otočni sabor – udruga za razvitak hrvatskih otoka je zabrinuto oko kvalitete zdravstvene skrbi otočana i njihovih gostiju u nadolazećoj turističkoj sezoni.

07.03.2017. TURIZAM NA ŠOLTl- MOGUČNOSTI RAZVOJA

U subotu 04. ožujka 2017. u organizaciji Udruge Moja Šolta i Otočnog sabora te uz pokroviteljstvo Ministarstva turizma i potporu Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar - Kitarović u Grohotama na otoku Šolti održan je Okrugli stol s temom "Turizam na Šolti - mogučnosti razvoja"

07.03.2017. Otočni sabor je kao članica ESIN-a potpisao pismo podrške za Deklaraciju o pametnim otocima (Smart Islands Declaration)

Deklaracija o pametnim otocima je inicijativa otočnih jedinica lokalne samouprave i drugih dionika na otocima s ciljem razvoja pametnih, uključivih i uspješnih otočnih zajednica za inovativnu i održivu Evropu. Inicijativa Pametni otoci, zalaže se za lokalizirane aktivnosti koje vode do vidljivih promjena kroz maksimalno iskorištavanje komparativnih prednosti otoka, poticanje lokalnog razvitka i prosperiteta te doprinošenju EU ciljevima na području energetike, klimatskih promjena i prilagodbi, inovacija, cirkularne ekonomije, transporta i mobilnosti, plavog rasta (“blue growth”) i digitalne agende za Europu.

23.02.2017. Turizam na Šolti - mogućnosti razvoja

Okrugli stol u organizaciji Moja Šolta i Otočnog sabora koji će se održati pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske i potporom predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović.

19.01.2017. Otočni sabor je dobio odgovor od Uprave za ribarstva na svoj prijedlog na predloženi novi Zakon o morskom ribarstvu

Na predloženi novi Zakon o morskom ribarstvu od strane Ministarstva poljoprivrede koji je na javnoj raspravi do 05.02.2017.godine Otočni sabor je predložio da imaoci rekreacijskih dozvola koje su ostvarili temeljem povlastica za mali ribolov imaju pravo na besplatno korištenje posebnih dozvola prema predloženom novom Zakonu o morskom ribarstvu.

19.01.2017. Budućnost europskih otoka i potpisivanje međunarodne Deklaracije o pametnim otocima

Dva važna međunarodna događaja u veljači i ožujku za Europske otoke.