Aktualno

19.09.2016. Sastanci u priobalnim županijama povodu Prijedloga Odluke o određivanju državnih linija u javnom prijevozu u linijskom obalnom pomorskom prometu

Otočni sabor je od Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture dobio obavijest i ujedno poziv za održavanje sastanaka u cilju pravovremenog donošenja Prijedloga Odluke o određivanju državnih linija u javnom prijevozu u linijskom obalnom pomorskom prometu.

29.08.2016. Pismo Otočnog sabora povodu javnog savjetovanja o Prijedlogu Odluke o određivanju državnih linija u javnom prijevozu u linijskom obalnom pomorskom prometu

Pismo upučeno ministru pomorstva, prometa i infrastrukture i ravnatelju Agencije za obalni linijski pomorski promet

24.08.2016. OTOČANI OVO JE VAŽNO!!!!!!!!!!!

Otvoreno je javno savjetovanje o Prijedlogu Odluke o određivanju državnih linija u javnom prijevozu u linijskom obalnom pomorskom prometu.

06.06.2016. Hitna je Lučanima bitna

Pokušaj predaje peticije ministru zdravlja dr. Dariu Nakiću

19.05.2016. Redovni Izborni Sabor (Skupština) Otočnog Sabora koja se održao 18.05.2016.

Prošlo je petnaest godina od osnivanja Otočnog Sabora – udruge za razvitak hrvatskih otoka i koristimo priliku da se zahvalimo svim otočankama, otočanima, ljubiteljima i zaljubljenicima otoka, koji su tada podržali ideju pok. mr Zlatka Sorića za osnivanjem Otočnog Sabora i što se Otočni Sabor danas profilirao u jednu kvalitetnu otočnu udrugu i što se cijelo vrijeme držao svoga cilja osnivanja i rada kroz okupljanje i povezivanje svih otočana i prijatelja mora i otoka kako bi svojim zajedničkim djelovanjem pokušali ubrzati razvitak hrvatskih otoka te izjednačiti uvjete života na otoku i kopnu, sudjelovali u promicanju interesa za razvoj otoka, štitili prirodu i kulturnu baštinu otoka, razvijali ekološku svijest, sprječavali ugrožavanje drugih mjesta na otoku i drugih otoka, pomagali legalnoj vlasti primjenom tolerantnog dijaloga, djelujući „ni pri ni protiv vlasti“.

22.04.2016. Najava redovnog Izbornog Sabora Otočnog sabora

Redovni izborni Sabor (Skupština) Otočnog Sabora - udruge za razvitak hrvatskih otoka

05.04.2016. Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović održala je sastanak s Vijećem Otočkog sabora u privremenom Uredu predsjednice Republike u zgradi Zadarske županije.

Sastanku je nazočio ministar regionalnog razvoja i fondova EU Tomislav Tolušić, zamjenik ministra pomorstva Miro Škrgetić i pomoćnica ministra pomorstva Jadranka Fržop.