Aktualno

11.11.2014. Javna rasprava o Nacrtu prijedloga Zakona o izmjenama Zakona o otocima

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije provode javnu raspravu o Nacrtu prijedloga Zakona o izmjenama Zakona o otocima i Prijedlogu iskaza o procjeni učinaka propisa. Javna rasprava se provodi od 10. studenoga 2014. do 25. studenoga 2014., putem Obrasca sudjelovanja u internetskom savjetovanju o Nacrtu prijedloga Zakona o izmjenama Zakona o otocima i Prijedlogu iskaza o procjeni učinaka propisa.

10.11.2014. Udruge podržale ulazak Otočnog sabora u ESIN

Vijeće Otočnog sabora predlaže Skupšini Otočnog sabora donošenje odluke da se Otočni sabor udruži u međunarodnu asocijaciju ESIN.

09.11.2014. Dana, 08. studenog 2014. godine, u Hvaru, održana je sjednica Vijeća Otočnog sabora.

Na sjednici se raspravljalo o provedbi Pravilnika o uvjetima i načinima ostvarivanja prava na povlašteni prijevoz na linijama u javnom pomorskom prijevozu, prijedlogu promjena Zakona o prijevozu u linijskom i povremenom pomorskom prijevozu, prijedlogu izmjene Zakona o morskom ribarstvu i Pravilnika o kriterijima za obavljanje malog obalnog ribolova.

06.11.2014. Oglas otočanima s otoka Kaprija i otoka Žirja od Podružnice Otočnog sabora Šibensko-kninske županije

Otočni sabor, na prijedlog više zainteresiranih otočana, iznosi prijedlog za pokretanje inicijative o djelomičnoj promjeni reda plovidbe za otoke Kaprije i Žirje.

24.10.2014. Predsjednik Otočnog sabora Dubrovačko-neretvanske županije i Otočnog sabora Mljeta Pavo Dabelić upozorava

Predsjednik Otočnog sabora Mljeta Pavo Dabelić upozorio je na probleme s kojima se susreće otok Mljet izvan sezone te ponudio određena rješenja kako bi se takvi problemi riješili na dobrobit mještana, ali i posjetitelja.

20.10.2014. Sjednica Vijeća Otočnog sabora

Otočni sabor održava sjednicu Vijeća Otočnog Sabora, koja će se održati u subotu, 08.11.2014 god.

29.09.2014. Priopčenje povodom primjene Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na povlašteni prijevoz na linijama u javnom pomorskom prijevozu

Tražimo hitno održavanje obećane tematske sjednice Saborskog Odbora za regionalni razvoj i fondove Europske unije o otvorenim pitanjima i rješavanju postojećih problema kao i mogućnostima gospodarskog opstanka i razvoja na otocima.

18.09.2014. Otočni sabor nastavlja aktivnosti oko malog ribolova

Otočni sabor domaćin francuskom medijima i nazočiti će sjednici Odbora za ribarstvo pri EU

17.09.2014. 2.Bodulski dani

Otočni Sabor – udruga za razvitak hrvatskih otoka u suradnji s Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije organizira „2. Bodulski dan“ u Zadru.

14.08.2014. Sljedeći tjedan prvi natječaj za korištenje 5 milijuna eura iz Europskog fonda za ribarstvo

U Narodnim novinama br. 99/14 objavljen je Pravilnik o uvjetima, kriterijima i načinu dodjele potpore u okviru mjere 2.1. „Proizvodne investicije u akvakulturi“.Predmet potpore su ulaganja u komercijalnu proizvodnju akvatičnih organizama namijenjenih prehrani ljudi, s ciljem povećanja proizvodnje i jačanja konkurentnosti i održivosti akvakulture. Navedena mjera obuhvaća uzgoj riba i školjkaša u moru i slatkim vodama, a korisnici su pravne i fizičke osobe ovlaštenici povlastice za akvakulturu (morsku/slatkovodnu).