Aktualno

28.08.2019. Nema odgovora na pismo Otočnog Sabora

Nažalost Otočni Sabor je ostao zakinut za odgovorom od predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika Sabora Republike Hrvatske poslanog 26.06.2019 na temu kršenja Zakona o otocima. Od vremena poslanog pisma nažalost ništa se nije promijenilo osim smjene na vrhu ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

28.08.2019. Prijedlog novih izmjena Zakona o prijevozu u linijskom i povremenom obalnom pomorskom prometu koji je trenutno na javnoj raspravi na e-Savjetovanju

Ljeto još traje i svi smo zaokupljeni kupanjem, odmorom, zaradom za preživi ti zimu na otoku, dok drugi (vlast) kroz ljetne dane guraju razne prijedloge Zakona na javnu raspravu koji će u veliko utjecati na naš način života na otoku.

26.06.2019. Otočni sabor je uputilo pismo predsjedniku Vlade Republike Hrvatske i predsjedniku Hrvatskog Sabora

Otočni Sabor - udruga za razvitak hrvatskih otoka obraća Vam se temeljem kršenja Zakona o otocima.

25.06.2019. Istekao rok od 180 dana

180 dana od stupanja na snagu Zakona o otocima. Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU nije donilo niti jedan pravilnik za normalno i cjelovitu primjenu Zakona o otocima. Otočanima ne treba olakšati život, otočanima treba jednakost šansi, mogućnost da svoj život na otoku razvijaju na način kao da su na kopnu. Život na otoku, rođenjem ili odabirom, ne smije biti prepreka razvoju težnji koje suvremeni čovjek ima.

24.06.2019. 179

179 dana od stupanja na snagu Zakona o otocima. Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU ostalo je još 1 dan do donošenja pravilnika za normalno i cjelovitu primjenu Zakona o otocima. Otočanima ne treba olakšati život, otočanima treba jednakost šansi, mogućnost da svoj život na otoku razvijaju na način kao da su na kopnu. Život na otoku, rođenjem ili odabirom, ne smije biti prepreka razvoju težnji koje suvremeni čovjek ima.

23.06.2019. 178

178 dana od stupanja na snagu Zakona o otocima. Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU ostalo je još 2 dana do donošenja pravilnika za normalno i cjelovitu primjenu Zakona o otocima. Otočanima ne treba olakšati život, otočanima treba jednakost šansi, mogućnost da svoj život na otoku razvijaju na način kao da su na kopnu. Život na otoku, rođenjem ili odabirom, ne smije biti prepreka razvoju težnji koje suvremeni čovjek ima.

22.06.2019. 177

177 dana od stupanja na snagu Zakona o otocima. Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU ostalo je još 3 dana do donošenja pravilnika za normalno i cjelovitu primjenu Zakona o otocima. Otočanima ne treba olakšati život, otočanima treba jednakost šansi, mogućnost da svoj život na otoku razvijaju na način kao da su na kopnu. Život na otoku, rođenjem ili odabirom, ne smije biti prepreka razvoju težnji koje suvremeni čovjek ima.

21.06.2019. 176

176 dana od stupanja na snagu Zakona o otocima. Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU ostalo je još 4 dana do donošenja pravilnika za normalno i cjelovitu primjenu Zakona o otocima. Otočanima ne treba olakšati život, otočanima treba jednakost šansi, mogućnost da svoj život na otoku razvijaju na način kao da su na kopnu. Život na otoku, rođenjem ili odabirom, ne smije biti prepreka razvoju težnji koje suvremeni čovjek ima.

20.06.2019. 175

175 dana od stupanja na snagu Zakona o otocima. Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU ostalo je još 5 dana do donošenja pravilnika za normalno i cjelovitu primjenu Zakona o otocima. Otočanima ne treba olakšati život, otočanima treba jednakost šansi, mogućnost da svoj život na otoku razvijaju na način kao da su na kopnu. Život na otoku, rođenjem ili odabirom, ne smije biti prepreka razvoju težnji koje suvremeni čovjek ima.

19.06.2019. 174

174 dana od stupanja na snagu Zakona o otocima. Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU ostalo je još 6 dana do donošenja pravilnika za normalno i cjelovitu primjenu Zakona o otocima. Otočanima ne treba olakšati život, otočanima treba jednakost šansi, mogućnost da svoj život na otoku razvijaju na način kao da su na kopnu. Život na otoku, rođenjem ili odabirom, ne smije biti prepreka razvoju težnji koje suvremeni čovjek ima.